Wednesday, March 30

novel terbaru alaf 21


Biar Jadi Kaktus
Iffa Zalia
Harga: RM 19.90

 

sinopsis

Cinta Syakila dan Firdaus ibarat bintang-bintang yang bergemerlapan. Namun perjalanan hidup sebenarnya tidaklah seindah impian dan harapan. Dek tidak tahan menanggung penderitaan demi penderitaan, Syakila mencari keadilan dan kebenaran yang seakan-akan tersembunyi. Namun pencariannya terkandas bila dia diburu oleh Datin Habsah, seorang wanita korporat yang bersikap mata duitan. Tawaran satu juta Ringgit Malaysia daripada Dato'''''''' Tengku Amir membuatkan Datin Habsah ingin terus memburu gadis itu hingga ke lubang cacing.

Syakila ibarat kaktus yang teguh walaupun kemarau melanda. Dia meneruskan langkah dengan hati yang kental. Tika dirinya longlai, muncul Azlan yang berhati mulia. Lelaki budiman itu sering menghulurkan bantuan tanpa mengharapkan balasan. Pengorbanan setinggi gunung itu membuatkan Syakila dalam dilema. Dia tahu lelaki itu mencintainya sampai mati. Tetapi bagaimana pula dengan Firdaus? Lelaki itu nyawanya!

Yang Mana Satu
Emma Maizura
Harga: RM 21.00


Sinopsis
YANG mana satu ni? Ah, sukarnya hendak membuat pilihan. Seronok kalau dapat tahu siapa jodoh hidupnya. Indah masih ingat kata-kata Halid, namun... seriuskah Halid?

“Abang memang ada pasang angan-angan nak masukkan hidup Indah dalam hidup abang. Satukan jiwa Indah dalam jiwa abang.”
Ryian pula sering hadir ketika Indah dalam kegelapan. Taburan budi Ryian menyemarakkan perasaan cintanya. Janji lelaki itu sentiasa mekar membelai jiwanya.

“Abang nak jadi lelaki paling penting dalam hidup Indah. Abang nak jadi payung yang melindungi Indah daripada panas dan hujan.”

Ada apa dengan cinta jika antara dia dan Ryian adalah hubungan terlarang? Indah kecewa dan terluka. Dalam mencari cinta, Zarith pula datang membawa badai asmara yang menyakitkan jiwa. Indah benci dengan sikap Zarith yang mempersendakan maruah dirinya. Semakin dibenci lelaki itu, semakin dekat pula dengan dirinya. Panahan cinta yang mana akan melekat tepat di hati Indah? Cinta Halid, rindu Ryian atau benci Zarith yang menjadi pilihan? Yang pasti, hanya ada satu cinta!

Juara Carta Cinta
Lyn Dayana

 
Sinopsis
Ini kisah kejiranan yang gila. Ada pokok yang disiram air panas. Sampai kiamat, pasti tidak subur! Ada karipap yang berintikan julap, maka penatlah berulang alik ke bilik termenung. Maya tersepit umpama inti sandwic yang dihimpit rapat oleh roti panas. Jiran sebelah kiri selalu membuatkan dadanya terasa mahu pecah. Bekas kekasih yang tidak faham makna tidak. Kata hati Maya, sejarah lama tidak akan berulang kembali. Kata hati Haqiem, sejarah mengajarnya untuk tidak melepaskan wanita idaman hati. Maka, remuklah hati Maya bila kerap diasak.

Jiran sebelah kanan pula membuatkan Maya pening. Besarnya dunia, mengapa lelaki itu memilih untuk membeli rumah di situ juga? Sudah beristeri mengapa masih mencuri pandang pada dia Kehadiran lelaki yang tidak diketahui namanya membuatkan Maya gila! Lelaki ini kaya dengan teori. Dunia Maya kacau bilau bak diserang garuda. Siapakah juara di dalam carta cintanya? Yang kanan? Yang kiri? Atau yang sering singgah di dalam hati?

novel lain yang terpilih :








Harga: RM 19.90

Tuesday, March 29

final exam da makin hampir

bermula dari hari ni, da tinggal lagi 3 minggu je na final exam.
next week da minggu last kuliah.
ta sabar nye na cuti sem walaupun wawa dapat cuti 3 minggu je..
ok la uh dari ta de cuti langsung kan.
lepas tu hujung bulan 5 da naik sem baru.
makne nye wawa da part 3.
jadi senior untuk adek adek pulak.

jadi wawa memang ta de mase la na berbeloging sangat sebab
na buat persedia an untuk final exam sem ni.
dan baru baru ni wawa ade buat video untuk iklan wawa.
sangat ta menarek.
huhuhhuuuu...
btw take a look la..

video


SO HOW??

pas uh,next week ade presentation untuk subjeck micro pulak.
da la ta prepared pape.
bahan pun wawa ta cari lagi.
nasib baik ade kawan kawan yan boleh di harap.
mintak semua keje wawa berjalan lancar.
amin..

JADUAL PEKSE FINAL EXAM WAWA :

HARI : SABTU ( 23 APRIL 2011)
SUBJECT : CTU 151
MASA : 9.00 am - 11.00 am

HARI : ISNIN (25 APRIL 2011)
SUBJECT : BEL 260
MASA : 2.15 pm - 5.15 pm

HARI : JUMAAT ( 29 APRIL 2011)
SUBJECT : ECO 162
MASA : 8.30 am - 11.30 am

SUBJECT : ACC 116
MASA : 2.45 pm - 5.45 pm

HARI : AHAD (1 MARCH 2011)
SUBJECT : MKT 243
MASA : 2.15 pm - 5.15 pm

Friday, March 25

leceh la couple nan student ni!!!!!

Friday, March 18

minggu paling bizzy

macam biasa.
SORRY.
lame ta update.
bizzy sangat dengan keje.
assignment.
lepaking.
dan ging ging sekalian.
sekarang ni wawa sedang berusaha na siap an iklan baverage
yang da lame tersangkut.
macam mana jalan cerita nye,nanti da siap 100% baru wawa cerita k.
but now wawa ade lagi bape 2 or 3 assignment yang perlu di siap an
dengan kadar segera.
serta perlu di hantar pada 31 MARCH ni!!
omg~~
sempat ta na siap an???

and today ryzal na balik segamat.
wawa plak nga berkira kira an.
na siap an iklan dan na jumpe ryzal dalam 1 masa?
cam ne ni...

pas uh pas uh..
wawa da cakap at honey yang wawa na balik hari ni.
tapi wawa ta dapat na balik dan jumpe die.
macam yang wawa cakap la an.
wawa ade banyak keje.

lagi lagi..
wawa cakap at mak wawa na balik hari ni or esok.
mak pulak da buat an gula durian kegemaran wawa.
dan dan..
keje wawa banyak lagi..

hmmm...tolong la.
shai, anum and wani..
jom la kite buat keje same same
hari ni.
wawa na balik.
na jumpe ryzal.
na jumpe honey.
na makan gula durian yang mak buat.
na itu na ini...

tapi tapi!
ta an na buat iklan dengan pakai baju kurung kot.
alaaaaaa..
ape ni!
malas la.
panas.

eh eh..
wawa na cakap yang wawa da beli baju untuk dinner!
almost RM400 di guna an untuk bali baju je.
nasib baik ade tabung PAMA!

Tuesday, March 15

sabtu tak ade beg plastik la

macam yang korang semua tau
supermarket memang ta an menyedia an beg plastik
yang unik untuk korang korang semua termasuk wawa.
so if na berbelanje sakan sila la bawak beg plastik sendiri ye kawan kawan.
jangan jadi cam wawa pulak.
syok je shopping.
na beli macam macam mase hari sabtu.
so bile da bayar sebok na terkebil kebil sebab pelik ta dapat beg plastik.
dan dah pasti la wawa kene pegang segala macam barang yang
wawa da beli an.
bila na cover malu uh wawa wat wat cam casher ta cukup pulang an duit baki.
jalan pun slow slow je.
kejap kejap pandang belakang.
choiiii!
T_______T

pengajaran nye hari neyh :
len kali wat reminder.
'NO PLASTIK BEG ON SATURDAY AND SUNDAY'

Wednesday, March 9

tak ade baju nak pergi dinner!

hi guys!
ta na cakap panjang!
na cakap ape yang patut je.
ni masalah mustahak sangat dan sangat urgent!
22 MARCH 2011 ade dinner.
bertema kan  CORPORATE!
tapi tapi..
wawa ta de baju.
bukan la ta de baju sangat an.
ade uh memang ade.
tapi macam ta bersesuaian dengan tema.
korang faham ta??
ramai jugak yang bagi cadangan time wawa tengah buntu giler
cam sekarang ni.
ade yang cadangkan wawa pakai jubah..
sesuai ke??



hah!!
mesti la ta sesuai an.
lagi pun wawa ta na pakai something yang berkain.
i mean jubah or baju kurung.
macam da biasa sangat kot.
so wawa na berseluar.
kalau di ikot kan hati na aje wawa pakai seluar jeans dengan T-shirt.
 

lagi pun ok wut!
pakai seluar.
tett!
hahahaaa.
plus hari uh wawa da tengok seluar LEE dengan harga yang sangat berpatutan.
RM 199 ONLY!
hmmmm..
kire seluar setle la.

sekarang baju pulak.
na pakai baju pew ek??
baju cam ni ke??


arghhh!!
mana mungkin kot.
wawa na yang simple but more to corporate.
pakai blezer skali ke??
omg~~
pening nye..


wawa rase idea wawa memang ta boleh pakai langsung.
tolong bagi idea.
please~~~

Tuesday, March 8

ade kelas tapi macam ta de kelas

pagi pagi da kelas ECONOMIC.
pukul 8 ok!
kol 6 sengah da kena bangun tido.
mandi mandi dan bersiap.
yang paling wawa ta suke asal pagi je ta de elektrik.
asal pagi je ta de elektrik.
menyampah nye.
da la
baju ta gosok lagi.
handphone pon ta de bateri.
arghhhhh!!!!

bile da masuk kelas,
miss tan plak ajar bende baru an.
chapter yang lame pun wawa terkial kial lagi.
belajar tapi macam ta belajar.
dan yang paling ta bley blar time tengah belajar
wawa bley terbayang HANA TAJIMA!
omg!!
macam ta de orang lain je kot.
di sebab an oleh itu
kejap wawa fokus,kejap wawa berangan.
choiii!!!

kol 10 kelas MARKETING!
dekat BK 14 ok!
tinggi menggunung punye kelas.
kalau di ikot kan memang semua kelas wawa ade dekat
tingkat paling atas.
terbakar semua KOLESTROL wawa.
huh!
kelas yang ni pun satu hal jugak.
ngat an belajar.
last last mr muru bagi kertas test!
dapat lak markah yang sangat teruk!
but masih lulus dengan bangge nye.
tett!
bile a abes bingcang soalan test,
bincang lak soalan quiz.
result nye memang best la.
satu kumpulan wawa markah nye sama.
kenape???
*paham paham sudah..
da la mase tunggu turn na baca soalan wawa lapar giler.
nasib baik ade bekalan makanan.
*PAU DAGING CAFE ILA.
sebelum ni wawa beli 1 je.
hari ni cam tamak halobe sikit, so wawa beli 2!

dalam banyak banyak kelas,
kelas BEL en jafri yang wawa paling suke.
sebab nye wawa boleh datang lambat.
then en jafri pun ajar macam ta ajar.
wawa pulak dapat dok belakang sekali
sebab kelas da full dengan makhluk dan anasir dari
kelas wawa dan kelas JBM1122C.

so macam biasa.
before g kelas wawa akan bersnap snap dulu.
take a look :





baik la...
kite sambung cite asal.
bile da duduk at belakang dan yang paling belakang
mesti la wawa ta an fokus dekat pew yang en jafri ajar an.
kejap kejap amek gambar.
hahhaaa.
LOL!
pas uh wawa memang perasan sangat yang "japan hairstyle" asik pandang wawa.
huh!
ade bende yang ta kene ke dengan wawa hari ni??
sangat LOL la.

sampai la abes kelas BEL uh.
rase cam na congkel congkel mate si "japan hairstyle" uh.
t jadi cam kasim selamat lak an.
dan siyesly wawa memang ta tau pew yang en jafri uh ajar!
*ta guna punye student!

Monday, March 7

kad aktiviti pelajar sudah penuh

nampak nye da 3 bulan wawa duduk dekat kolej mutiara ni
untuk semester yang ke-2.
pejam celik pejam celik da tinggal lagi bape minggu je
wawa na masuk semester ke-3.
besh nye jadi senior tok adek adek pulak.
hujung tahun depan, tamat la pengajian wawa selama 6 semester 
dekat UITM ni.
kejap je an rase nye.
pas uh wawa na sambung IJAZAH pulak.
meibi dalam bidang yang sama jugak.
kot kot satu hari nanti dapat jadi GABENOR BANK NEGARA termuda ke an.




macam yang korang tengok
ni gambar kolej mutiara.
ade jugak wawa terfikir if pas abes je semester 3 wawa 
ta dapat dok kolej lagi.
ta suke nye cam ni.
mesti hidup lagi haru biru an.
na lepak nan member susah.
na g perpustakaan pun susah.
dan yang paling ta besh mesti ta dapat makan kuew tiaw goreng lagi..
hmmmm...

so,untuk mengelakkan semua perkara uh berlaku
wawa kene la bekerje keras kumpul COP KOLEJ banyak banyak.
macam sekarang ni..


salah satu cop yang perlu ade.


sorry...terteleng teleng la kepala korang na tengok gambar ni kan.
lupe la na rotate an..


cop kolej memang da sedia lengkap.
tapi wawa ta tulis SENARAI AKTIVITI.
makne nye ta lengkap lagi la.


dan yang ini da sedia lengkap dengan cop kolej plus senarai aktiviti
termasuk masa aktiviti uh berlangsung sekali.
dan ini bukan bermakna wawa ta perlu join pape aktiviti yang
di anjur kan akan datang ye.


Sunday, March 6

adek baru saya

seperti tajuk yang tertera dakat atas "adek baru saya"
maka memang betol la wawa ade adek baru..
kalau di ikot kan umor nye,
sekarang ni da masuk 3 bulan.
perempuan pulak tu.
ingat an dapat adek lelaki.
beshhh sikit.
bukan pew.
perempuan ni banyak karenah la.
ni first time wawa tengok adek  baru wawa uh.
sebelum ni ta sempat na tengok.
nama adek wawa WAN ARISA.
bukan binti basir ok!

 hah!!!
jangan la buat muka terkejut.
wan arisa uh anak pensyarah UITM yang mak baru jage.
baru 3 hari mak jage die.
so,bile mak da jage
mesti la mak da anggap arisa tu macam anak mak kan.
macam ADDINA ZULAIKHA tu.
dari umor 3 bulan jugak mak jage die.
kak ifa umi dina keje cikgu dekat sekolah convent segamat.
sekarang panggil mak wawa uh "mak" ayah wawa pun die panggil "ayah".

lets tengok gambar gambar arisa yang comel :)





nampak ta??
sape yang bagi arisa minum susu?
along ok!
kalau suruh wawa,hmmm...
memang ta de keje nya wawa na buat.
first sebab wawa ta reti pegang budak.
pas uh arisa pun banyak ragam sangat.
ta reti hisap botol susu la.
kuat nanges la.
itu la..
ini la..
fed up la.

"angah...tengok mate saya ni...besar kan? bulat kan??"
hahaaa..




macam yang wawa cakap la..
wawa ta teri dukung budak.
ni pun along yang letak kan.
ade gaye na jadi "mama" ta?














nampak nye tu je la persembahan dari wan arisa.