Wednesday, June 15

kene enjet dengan akak nurse dekat PENAWAR.

yang ni pengalaman yang baru yang memang ta boleh blah.kalau ingat ingat balek memang memalukan.
asal nye memang da dari pagi wawa da sakit perut.
ingat kan sakit perut biase an.kot kot na g jamban ke cume lom sampai mse nye lagi kan.
tunggu punte tunggu ta de la pulak sampai na g jamban.
sampai tengah hari mase kelas madam kursimah wawa kene ketuk ketampi dengan dak kelas.
pengalaman baru lagi.
sejak masuk univesiti, ni la kali pertama wawa kene ketuk ketampi sambil cakap "USAHA LAGI"
hahaaa...paling memalukan.
nasib baik ta de budak lelaki..
pas uh pas uh madam kursimah ciap bagi jawatan sandaran ok.
ade NYDP,YDP,SETIAUSAHA,EXCO MAKAN MAKAN,EXCO PERHUBUNGAN LUAR dll.
wawa pulak dapat gelaran EXCO KEROHANIAN.
*gelarang yang paling ta boleh blah plak tu..

lepas da main ketuk ketampi uh perut wawa still ok ok..
da pukul 1 lebih baru perut wawa terase cam kejang giler.
da la kol 2 ade kelas dengan MR JAMES.
*ala ala mr james bond gitu..

so wawa decide malas na g kelas sebab memang da ta boleh bangun.
memang sakit.
almost pukul 3 wawa g PENAWAR.
dan macam biasa doktor cakap gastrik wawa da teruk.
so perlu amek suntikan ape tah plus makan some ubat dekat klinik tu jugak.
ah!!
suntikan?? enjet??

"adek..ubat ni ta boleh enjet dekat tangan ok.sebab nye ubat ni banyak.so kene enjet dekat punggung.."

gile ta menggelabah bile nurse cakap enjet dekat punggung..
ta boleh na bayang kan.
puas jugak la na elak dari kene enjet.
wawa ciap suruh nurse tu enjet dekat kiri kanan tangan wawa.
ahahaaaa...macam boleh je.

last last sebab da ta tahan sakit sangat,wawa redo je la kene enjet dekat punggung..
bile da ciap terase cam kebas pulak.
taubat taubat.

*btw thanks to doktor yang merawat,nurse yang enjet wawa,akak yang bagi wawa minum ubat ape tah sampai wawa muntah balek.
thanks to en ryzal jugak yang terlalu caring sampai call your mom and dad.
and also terlalu daring untuk marah marah wawa sebab ta dengar cakap die.
thanks to en adly and ryzal's mom coz sanggup datang bilik wawa sebab na tengok keadaan wawa.but mase uh wawa da sampai penawar atas ikhsan kawan kawan.
thanks to kak nadia sebab sudi belikan makanan dekat pasar lambak.

terharu nye sebab ade banyak pertolongan.thanks semua.

ryzal gemok..sorry ea sayang sebab selalu marah marah u.I tau u caring orang nye.I je yang bute sebab selalu tuduh u macam macam.u da jadi yang terbaik dalam hidup I.
thanks sayang.


Wednesday, June 1

plug UITM memang menyakit kan hati!

sampai sampai mutiara je ngat na update blog ke ape..
bile bukak laptop, batery laptop plak ta de..
memang da sah sah aku baran habis la an.
da tau gune laptop aku ta reti reti na cas an balik.
yang mutiara plak asal ta reti reti na betol an plug ni!
da ta pasal pasal pagi tadi aku g kelas dengan ta gosok baju nye.
lecterur plak suke suke hati je cakap aku pakai baju macam na g GIANT!!
omg~~
abes da aku na cover bengang an, aku cakap ah aku bangun lambat dan ta sempat na gosok baju.
pas uh sebok na senyum senyum kambing at aku.
sekali aku bagi penampar memang sah miong 10 hari!


*sorry gune aku kau.marah sangat ni!

Saturday, April 30

jerawat again!

sape yang suke pipi masing masing tumbuh satu makhluk asing yang boleh menjatuh kan saham kepopularitian korang??
angkat tangan please..

lets we see ape yang makhluk tu da buat dengan kepopularitian anda dan wawa.
bangun pagi memang da sah susah la na senyum.
ape lagi na cakap kan.
then bile da menguap,pipi rase cam tegang je an.
hahaa..terasa cam baru buat facial face je.
yang tangan plak sebok dok gatal usap mengusap pipi yang agak sedikit licin ni..
huh!
ta de jerawat.walhal mase uh da terasa pipi agak sakit dan tegang semacam.

before g mandi mamang keje wawa tengok muke dekat cermin.
and! and!
omg~~
JERAWAT!

dekat pipi plak tu.
euk!
macam malu je na keluar bilik.da pipi ta penah tumbuh jerawat kan.
sekali bile da tumbuh siyesly memang wawa ta selesa.
na pegang,sakit.
ta pegang,tangan memang da gatal.

after mandi wawa memang da sehabis decide na beli handiplas then tampal jerawat.
pulak..
bergam gam la pipi wawa nanti.

so,jalan terakhir wawa na buat bodo je.
bile berjalan,orang dok sebok pandang pipi wawa.
menjengkel kan.
macam la pipi korang ta penah tumbuh jerawat kan.
eh..
ni jerawat stress la.
ta pun jerawat period.
normal la kot..
ahaaa!
normal?
omg~~
wawa ta na ade jerawat dekat pipi kot.
or area area muka.
sememangnye saham boleh jatuh sampai negative ok.

mak kate jangan na pegang sangat jerawat tu..nanti berbekas pulak.
so wawa pun wat ta tau je la kan.
bile da buat ta tau orang lain pulka sebok main touch touch pipi wawa.
hello!!
da la jerawat sebesar telur ayam,korang syok na main touch touch.
pas uh sebok na tanye sakit or tidak.


nampak ta?? makhluk asing yang menjatuh kan saham kepopularitian korang sebagai gadis remaja.


hah kau!
sampai merah pipi wawa diwatnye..
nampak cam sakit sangat plak an.
hahaaa..

bile berjalan muke na confident abes "cam ni" walaupun ade makhluk asing jalan seiringan dengan wawa.



"ape at pipi kau tu??"
then wawa akan buat muke cam yang at atas ni depan korang korang yang da tau jawapan tapi ringan mulut na tanye lagi.
means wawa dan orang lain ta suke dengan pertanyan uh ok.
so jangan na tanye tanye.


haha!
sejak orang mula bertanye macam ta penah mengenali "jerawat" ni,wawa pun buat macam ni.
tutup jerawat uh dengan jadi telunjuk.
korang pun boleh wat cam ni jugak ok.

Friday, April 29

jom buat comparison

lege nye otak bile 4 paper finel exam da abes..
sekaran tinggal lagi satu je paper.
lepas tu boleh merdeka sebulan.
tapi tapi...
sekarang wawa kene decide na g reunion or tidak??
if pegi,kompom kompom pacak ade.
if ta pegi nanti dak dak ni kate wawa ta support dorang lak..
eeeii.pening la cam ni.
na jage hati kawan.
na jage hati oarang tersayang.
na jage hati sendiri lagi.
ta pew la..
reunion pun lame lagi.
pape pun kene mentak permission oerang tersayang dulu ye.
if die bagi pun wawa kene fikir banyak banyak kali lagi.
so sekarang ta na la cakap cakap pasal reunion..

haha..pelik ta dengan tajuk tu??
comparison ape ek??
pakwe pakwe terpilih ke?
comparison antara HANIS ZALIKHA dengan FATIN LIYANA ke?

ahaha...
no no no no~~

ni comparison antara lukisan wawa dengan adek bongsu wawa.
nampak macam banyak beze..tapi macam ta de pape yang berbeze pun.

jom kite tengok



ni lukisan adek yang pertama.first first wawa tengok memang ma tergelak besar la.
tapi wawa tahan je.takot adek malu.
nanti adek ta na lukis lagi pulak..




yang ni pulak lukisan kedua adek.
hasil meniru lukisan wawa.
tettt!



nampak kan ape comparison nye??
wawa ta na komen banyak banyak.
sekarang pun lukisan adek da nampak sedikit kemajuan.

Thursday, April 28

dugaan bertambah.

lepas satu,satu lagi masalah datang.
mule mule masalah peribadi.
lepas tu masalah belajar.
eeeeiii..
pening la.belajar bagai na rak,bersengkang mate sampai pagi tapi dapat carry mark cikit.
omg~~
markah TEST da cukup ok what tok dapat kan carry mark yang sedap mate memandang.
kalau setakat 22.41/30 na makan ape doe??
*sorry.terkasar cikit.
pas uh na cari lagi 70% mase final exam.
patut nye nye UITM bagi half half la.
cube bayang if mase final wawa dapat 40% something??
ta ke jaoh nye ayam dari bara tok dapat kan A+++?

ok la..wawa tau nape wawa dapat carry mark cikit.
sebab nye wawa selalu ponteng kelas.
hello!!
kelas ta de kene mengene nan carry mark ye.
wawa ta penah missed kelas akaun except wawa sakit je.

Ya Allah..dugaan ape Kau bagi dekat aku ni.
cukup la dengan 1 masalah peribadi.
aku dah ta kuat Ya Allah..

Tuesday, April 26

if i die tomorrow

let say if i die tomorrow.

:
i dont know
but still,
what if i die sooner
if i die before i finished my study
before i experience working in this field
before i found my soulmate
before i  get married
before i have my own family
what if i die tomorrow?

ish.
unstable emotion. :/

okthanksandbye 
T____T

ini cara saya.




hah!!
tengok.tengok betol betol.jangan sampai juling sudah.
saje je na tunjuk muke baru..
da pakai cemen mate gitu.
hahahaaa...
LOL!

sekarang ni wawa bukan na cite pasal muke or cemin mate wawa.
tapi na cite pasal cara wawa na masuk dewan pekse.
hahaaaa...sekali bace macam eukk!!
tapi tu la kebenaran nye.
setiap sorang mesti ade care masing masing before masuk dewan kan.
ade yang berzikir la,berlari lari la.
itu la ini la..
memang banyak cara na hilang an gementar mase na masuk dewan pekse.
termasuk la wawa sendiri.
sebenarnye wawa baru je perasan "cara" wawa na masuk dewan ni beberape hari lepas.
sejak sejak da mula final exam ni kan...
baru la sume nye terkeluar.
hahaa..
da 19 taon hidup,baru ni la na perasan cara sendiri.
selame ni dok tengok cara orang je kan.
hah!
sekarang ni orang yang dok tengok cara wawa.
*amekaw!

sebelum na masuk dewan pekse!
*final exam tau..bukan TEST.

wawa akan bersiap 1 jam awal sebelum waktu pekse bermula.
sahsiah rupe diri ok.bukan sahsiah lupe diri.
bile da ciap uh,macam macam la bende yang wawa buat.
belek belek muke at cermen la,pusing pusing at jamban la...
*eukk!

lepas tu wawa akan check banyak banyak kali pensil,pen,pemadam,pembaris,slip pekse,kad matrix dan senagkatan dengan nye.
memang macam orang hilang anak la kalau salah satu barang wawa uh ta de.

mase otw na g dewan pekse.
first wawa akan call mak.mase tu mak bagi macam macam nasihat.
mak suruh wawa baca surah al fatihah dan banyak surah lagi la bia hati wawa ni tenang je.
second wawa akan call ayah..ayah pun same macam mak jugak.
mak nan ayah cakap,dorang akan tolong wawa dari rumah je.
wawa pun kene la tolong diri sendiri kan.
last,wawa call orang yang memang wawa sayang.
tapi nape tah,sekali pun ta penah suruh die doa kan wawa.
bukan wawa ta na pun.
cume ta tercakap dekat die.
omg~~
teruk nye wawa ni...

*bile da gementar sangat,mule la wawa na cari pasal.
baru baru ni orang yang wawa sayang kene.
niat ta na buat die marah giler giler punye,tapi da terbuat pulak.
sorry ea mucuk!!

habit yang memang wawa ta leh tinggal time wawa gemuruh,takot or anythng la...
wawa akan pegang tisu dari na masuk dewan pekse sampai habis pekse.
hahaaaa..
teruk giler kot.
takot nye na masuk dewan uh,masya Allah.
macam na g perang dunia je.

tapi! tapi!
bile da masuk dewan,hmmmm...lege cikit.
baru cikit.
yang paling ta lege nye wawa kene cari tempat duduk.
yang ni susah cikit.
wawa mesti kene duduk dekat nan member rapat.
baru dapat ilham..hahahaaa..
mengarut.
tapi tu la hakikatnye.

yang ni paling lege...dapat pegang kertas soalan walaupun ta dapat tengok soalan lagi..

"DO NOT OPEN THIS PAGE UNTIL YOU TOLD TO DO SO"

siyesly wawa benci giler dengan ayat tu.
tangan ni da la gatal.
orang ta suruh bukak kertas soalan,wawa syok g bukak.
da kene sound,muke merah padam macam udang kene panggang..
*hahahaha....tipu je.

mase jawab soklan pun best giler.
ta sempat pun na pandang kiri kanan.
bizy cari jawapan.kalau ular lalu bawah kaki pun kompom wawa ta perasan.
*bersemangat betol.
kadang kadang tu kan...
bukan kadang-kadang..
tiap tiap kali tengah jawab pekse,tapak tangan wawa kompom akan basah.
sebab nye takot tengok jam.
sempat ke ta sempat.
so tulis la laju laju sampai tapak tangan jadi basah.
*tu la fungsi nye pegang tisu..lap tangan yang basah.

p/s : agak agak lagi 2/3 jam na msuk pekse,jangan bace buku.
but buat soal jawab nan kawan or korang belek belek buku tok remind ape yang korang da hafal.
if korang bace jugak,berkemungkinan besar korang akan stuck secara aoutomatik.
so dalam mase 2/3 jam before masuk dewan uh la korang kene tenang kan otak,tenang kan hati.
jangan stress.
: jangan minum banyak banyak before masuk dewan.
nanti mase korang tok jawab soklan abes dekat toilet lak..




Monday, April 25

masalah time na exam.

bile waktu final exam da datang balek,semua orang happy giler giler.
sebab nye da ta sabar na balek uma dan berholiday sebulan.
but wawa???
omg~~~
banyak nye masalah yang datang time sekarang ni.
nasib baik wawa tau na beze kan soal peribadi dengan pelajaran wawa.
sometime...
no no no..
hari hari nanges fikir kan masalah tu..
bile na selesai ni??
wawa na macam dulu.
sekarang ni die na ketawa dengan wawa pun da susah.
tapi klau dengan kawan lain,ok je ok...
huhahuaha!

ok ok!
kalau ade jodoh,ade la kan..

Tuesday, April 19

gua sakit hati doe!

WAWA SALAH!
WAWA SALAH!
WAWA SALAH!
WAWA SALAH!

KAU JE YANG BETOL!
KAU JE YANG SUCI!
MEMANG MUKE KAU MUKE SUCI!
KAU TA ADIL!


Thursday, April 14

how to be stalker yang berjaya ?

STALKER.
baik ke stalker ni?
or truk sangat stalker ni?

sedikit tips untuk jadi STALKER yang berjaya.
*ini bukan bermakna wawa pun seorang stalker ok.

but,before tu kite gune kaedah 5W1H ye.

Where? : any where. the hottest place like UNIVERSITI SEGAMAT.
Who? : our targets is pelajar perempuan yang free hair,hipokrit like me,HOT,pandai,PELIK and others yang korang rasa sesuai untuk jadi bahan korang.
When? : anytime. kalau 24 jam na jadi stalker pun ok jugak.
What? : -
Why? : because korang memang ta de job lain selain menjadi STALKER yang berjaya.
*include myself!

How? : read the answer below now!

*menjadi seorang pemerhati yang baik.
*pilih sape sape untuk dijadikan kan bahan eksperimen. (lelaki/perempuan)
*make sure amek tau perkembangan si mangsa stalker.
*korang pun di alu-alukan untuk jadi kawan baik si mangsa stalker.
bukan bermaksud untuk korek rahsia or what.tapi tu la salah satu cara untuk menjadi seorang stalker yang berjaya.
*buat another one FACEBOOK.
*ADD si mangsa stalker.
*baca semua komen/status and anything about mangsa.
*komen back HIM/HER status.
*and from that u boleh menjadi seorang stalker yang berjaya.

p/s : selamat mencuba dan selamat berjaya.
HAHAHAA

Wednesday, April 13

andai lelaki tahu..

Andainya lelaki tahu.. Apabila seorang perempuan jatuh cinta, lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.   Andainya lelaki tahu.. Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah menyintai lelaki itu.   Andainya lelaki tahu.. Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itulah maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.   Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.   Andainya lelaki tahu.. Apabila perempuan bercakap banyak, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.   Andainya lelaki tahu.. Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.   Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda, bukan bermakna dia tidak sayang.. tetapi dia terlalu sayangkan anda dan masih menganggap anda anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian.   Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.   Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit atau hadiah sedozen, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat perempuan rasa dihargai.   Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak menyintai tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.   Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu, dia benar-benar maksudkannya. Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.   Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.   Selagi dia dengan kamu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.   Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan menjadi degil, dia bukan bermaksud untuk menjadi degil tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.   Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut. Andai kena caranya, jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.   Andai lelaki tahu.. Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.   Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda. Perempuan sukar untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.   Andai lelaki tahu.. Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.   Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.   Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang bisa menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.   Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda.

*renung renungkan dan selamat beramal ye lelaki sekalian :)

pentingkan diri sendiri ? no! no! no!

kenape la manusia ni ade banyak sangat perangai.
sometime susah kite na tafsir an perangai manusia ni.
lagi lagi orang yang pentingkan diri sendiri.
hey korang korang yang kat luar sana.
tolong la jangan na pentingkan diri sangat.
pk la orang sekeliling.
but kat sini wawa na bagi tip kalau korang yang terlalu baik hati
dan terfikir na "pentingkan diri sendiri".

first : bile dapat assignment secara berkumpulan dan setiap sorang buat satu tugasan.
korang just buat keje yang di suruh je k.
ta ya na amek tau keje yang lain.
i mean group member korang sebok bincang membincang pasal keseluruhan assignment, korang plak
lepas tangan.
second : bile kawan kawan tanye pasal assignment tu, korang suruh je group member korang yang bagi jawapan. contoh nye, time presentation.. lecturer tanya conclusion about ur assignment,
then korang ta ya la pk pk jawapan.
suruh je kawan sebelah korang yang jawab dengan alasan korang da terlalu banyak cakap or anything la.
third : ta ya datang kelas bila presentation korang da abes.
sedangkan korang tau that u'll be getting "0" if korang ta datang kelas on that day.
meset je kat group member korang and cakap "sorry guys aku ta datang kelas."
fourth : bile da dapat markah kosong, mintak maaf and blar balik bilik.
ta ya na jumpe group member untuk pk pew jalan penyelesaian tok dapat an balek markah korang.

*its very simple and easy kan.

ok.tips uh saje suke suke.
but! please jangan pentingan diri sendiri.
if korang penting an diri sendiri dan TIDAK melibatkan orang lain, tu ta pew.
di maaf kan.
tapi kalau da menyusahkan orang lain, tu korang pk pk sendiri la.
nanti korang korang jugak yang hilang kawan.
korang malu sendiri.
so, untuk elakkan semua tu berlaku,korang pk la dulu sebelum bertindak.

Monday, April 11

yang ni ok ke??

now days da ramai sangat kot yang gune pakai BLACKBERRY!
dan wawa STILL guna nokia lagi.
hahaaa..
actually ngah kumpul duit na beli BB ni.
kalau na di ikot kan,ta ya beli pun ta pew kot.
ta mati pun kalau ta beli.
cuma na ikot peredaran semasa je.
*be yourself wawa! jangan ikot nafsu.

lagi pun ta de beza pun BB dengan handphone yang lain.
masih boleh men meset, calling calling, mms and others!
but!
BB ta de 3G ok.
and nokia ta de BBM.
dan harge pun banyak beza.


ok.
yang ni BB TORCH 9800!
the one that i would like to buy next sem.

some specification about BB TORCH :

2G network : GSM 850/900/1800/1900
3G network : HSDPA 850/1900/2100/800

seberat 161g SAHAJA!
so ta de masalah kocek seluar or beg akan berlubang.

*QWERTY keybord.
*Optical trackpad.
*Multi-touch input method
*Proximity sensor for outo turn-off

internal : 4GB storage/512 MB RAM/ 512 MB ROM
card slot : microSD/up to 32GB/4GM card included

ade BLUETOOTH tapi ta de INFRARED!

harge : meibi dalam RM1600++

so! bukan senang na senang kan.
nampak nya kene ikat perut la kalau na kumpul RM1600++ untuk beli BB sahaja!

Wednesday, March 30

novel terbaru alaf 21


Biar Jadi Kaktus
Iffa Zalia
Harga: RM 19.90

 

sinopsis

Cinta Syakila dan Firdaus ibarat bintang-bintang yang bergemerlapan. Namun perjalanan hidup sebenarnya tidaklah seindah impian dan harapan. Dek tidak tahan menanggung penderitaan demi penderitaan, Syakila mencari keadilan dan kebenaran yang seakan-akan tersembunyi. Namun pencariannya terkandas bila dia diburu oleh Datin Habsah, seorang wanita korporat yang bersikap mata duitan. Tawaran satu juta Ringgit Malaysia daripada Dato'''''''' Tengku Amir membuatkan Datin Habsah ingin terus memburu gadis itu hingga ke lubang cacing.

Syakila ibarat kaktus yang teguh walaupun kemarau melanda. Dia meneruskan langkah dengan hati yang kental. Tika dirinya longlai, muncul Azlan yang berhati mulia. Lelaki budiman itu sering menghulurkan bantuan tanpa mengharapkan balasan. Pengorbanan setinggi gunung itu membuatkan Syakila dalam dilema. Dia tahu lelaki itu mencintainya sampai mati. Tetapi bagaimana pula dengan Firdaus? Lelaki itu nyawanya!

Yang Mana Satu
Emma Maizura
Harga: RM 21.00


Sinopsis
YANG mana satu ni? Ah, sukarnya hendak membuat pilihan. Seronok kalau dapat tahu siapa jodoh hidupnya. Indah masih ingat kata-kata Halid, namun... seriuskah Halid?

“Abang memang ada pasang angan-angan nak masukkan hidup Indah dalam hidup abang. Satukan jiwa Indah dalam jiwa abang.”
Ryian pula sering hadir ketika Indah dalam kegelapan. Taburan budi Ryian menyemarakkan perasaan cintanya. Janji lelaki itu sentiasa mekar membelai jiwanya.

“Abang nak jadi lelaki paling penting dalam hidup Indah. Abang nak jadi payung yang melindungi Indah daripada panas dan hujan.”

Ada apa dengan cinta jika antara dia dan Ryian adalah hubungan terlarang? Indah kecewa dan terluka. Dalam mencari cinta, Zarith pula datang membawa badai asmara yang menyakitkan jiwa. Indah benci dengan sikap Zarith yang mempersendakan maruah dirinya. Semakin dibenci lelaki itu, semakin dekat pula dengan dirinya. Panahan cinta yang mana akan melekat tepat di hati Indah? Cinta Halid, rindu Ryian atau benci Zarith yang menjadi pilihan? Yang pasti, hanya ada satu cinta!

Juara Carta Cinta
Lyn Dayana

 
Sinopsis
Ini kisah kejiranan yang gila. Ada pokok yang disiram air panas. Sampai kiamat, pasti tidak subur! Ada karipap yang berintikan julap, maka penatlah berulang alik ke bilik termenung. Maya tersepit umpama inti sandwic yang dihimpit rapat oleh roti panas. Jiran sebelah kiri selalu membuatkan dadanya terasa mahu pecah. Bekas kekasih yang tidak faham makna tidak. Kata hati Maya, sejarah lama tidak akan berulang kembali. Kata hati Haqiem, sejarah mengajarnya untuk tidak melepaskan wanita idaman hati. Maka, remuklah hati Maya bila kerap diasak.

Jiran sebelah kanan pula membuatkan Maya pening. Besarnya dunia, mengapa lelaki itu memilih untuk membeli rumah di situ juga? Sudah beristeri mengapa masih mencuri pandang pada dia Kehadiran lelaki yang tidak diketahui namanya membuatkan Maya gila! Lelaki ini kaya dengan teori. Dunia Maya kacau bilau bak diserang garuda. Siapakah juara di dalam carta cintanya? Yang kanan? Yang kiri? Atau yang sering singgah di dalam hati?

novel lain yang terpilih :








Harga: RM 19.90

Tuesday, March 29

final exam da makin hampir

bermula dari hari ni, da tinggal lagi 3 minggu je na final exam.
next week da minggu last kuliah.
ta sabar nye na cuti sem walaupun wawa dapat cuti 3 minggu je..
ok la uh dari ta de cuti langsung kan.
lepas tu hujung bulan 5 da naik sem baru.
makne nye wawa da part 3.
jadi senior untuk adek adek pulak.

jadi wawa memang ta de mase la na berbeloging sangat sebab
na buat persedia an untuk final exam sem ni.
dan baru baru ni wawa ade buat video untuk iklan wawa.
sangat ta menarek.
huhuhhuuuu...
btw take a look la..

video


SO HOW??

pas uh,next week ade presentation untuk subjeck micro pulak.
da la ta prepared pape.
bahan pun wawa ta cari lagi.
nasib baik ade kawan kawan yan boleh di harap.
mintak semua keje wawa berjalan lancar.
amin..

JADUAL PEKSE FINAL EXAM WAWA :

HARI : SABTU ( 23 APRIL 2011)
SUBJECT : CTU 151
MASA : 9.00 am - 11.00 am

HARI : ISNIN (25 APRIL 2011)
SUBJECT : BEL 260
MASA : 2.15 pm - 5.15 pm

HARI : JUMAAT ( 29 APRIL 2011)
SUBJECT : ECO 162
MASA : 8.30 am - 11.30 am

SUBJECT : ACC 116
MASA : 2.45 pm - 5.45 pm

HARI : AHAD (1 MARCH 2011)
SUBJECT : MKT 243
MASA : 2.15 pm - 5.15 pm

Friday, March 25

leceh la couple nan student ni!!!!!

Friday, March 18

minggu paling bizzy

macam biasa.
SORRY.
lame ta update.
bizzy sangat dengan keje.
assignment.
lepaking.
dan ging ging sekalian.
sekarang ni wawa sedang berusaha na siap an iklan baverage
yang da lame tersangkut.
macam mana jalan cerita nye,nanti da siap 100% baru wawa cerita k.
but now wawa ade lagi bape 2 or 3 assignment yang perlu di siap an
dengan kadar segera.
serta perlu di hantar pada 31 MARCH ni!!
omg~~
sempat ta na siap an???

and today ryzal na balik segamat.
wawa plak nga berkira kira an.
na siap an iklan dan na jumpe ryzal dalam 1 masa?
cam ne ni...

pas uh pas uh..
wawa da cakap at honey yang wawa na balik hari ni.
tapi wawa ta dapat na balik dan jumpe die.
macam yang wawa cakap la an.
wawa ade banyak keje.

lagi lagi..
wawa cakap at mak wawa na balik hari ni or esok.
mak pulak da buat an gula durian kegemaran wawa.
dan dan..
keje wawa banyak lagi..

hmmm...tolong la.
shai, anum and wani..
jom la kite buat keje same same
hari ni.
wawa na balik.
na jumpe ryzal.
na jumpe honey.
na makan gula durian yang mak buat.
na itu na ini...

tapi tapi!
ta an na buat iklan dengan pakai baju kurung kot.
alaaaaaa..
ape ni!
malas la.
panas.

eh eh..
wawa na cakap yang wawa da beli baju untuk dinner!
almost RM400 di guna an untuk bali baju je.
nasib baik ade tabung PAMA!

Tuesday, March 15

sabtu tak ade beg plastik la

macam yang korang semua tau
supermarket memang ta an menyedia an beg plastik
yang unik untuk korang korang semua termasuk wawa.
so if na berbelanje sakan sila la bawak beg plastik sendiri ye kawan kawan.
jangan jadi cam wawa pulak.
syok je shopping.
na beli macam macam mase hari sabtu.
so bile da bayar sebok na terkebil kebil sebab pelik ta dapat beg plastik.
dan dah pasti la wawa kene pegang segala macam barang yang
wawa da beli an.
bila na cover malu uh wawa wat wat cam casher ta cukup pulang an duit baki.
jalan pun slow slow je.
kejap kejap pandang belakang.
choiiii!
T_______T

pengajaran nye hari neyh :
len kali wat reminder.
'NO PLASTIK BEG ON SATURDAY AND SUNDAY'

Wednesday, March 9

tak ade baju nak pergi dinner!

hi guys!
ta na cakap panjang!
na cakap ape yang patut je.
ni masalah mustahak sangat dan sangat urgent!
22 MARCH 2011 ade dinner.
bertema kan  CORPORATE!
tapi tapi..
wawa ta de baju.
bukan la ta de baju sangat an.
ade uh memang ade.
tapi macam ta bersesuaian dengan tema.
korang faham ta??
ramai jugak yang bagi cadangan time wawa tengah buntu giler
cam sekarang ni.
ade yang cadangkan wawa pakai jubah..
sesuai ke??



hah!!
mesti la ta sesuai an.
lagi pun wawa ta na pakai something yang berkain.
i mean jubah or baju kurung.
macam da biasa sangat kot.
so wawa na berseluar.
kalau di ikot kan hati na aje wawa pakai seluar jeans dengan T-shirt.
 

lagi pun ok wut!
pakai seluar.
tett!
hahahaaa.
plus hari uh wawa da tengok seluar LEE dengan harga yang sangat berpatutan.
RM 199 ONLY!
hmmmm..
kire seluar setle la.

sekarang baju pulak.
na pakai baju pew ek??
baju cam ni ke??


arghhh!!
mana mungkin kot.
wawa na yang simple but more to corporate.
pakai blezer skali ke??
omg~~
pening nye..


wawa rase idea wawa memang ta boleh pakai langsung.
tolong bagi idea.
please~~~

Tuesday, March 8

ade kelas tapi macam ta de kelas

pagi pagi da kelas ECONOMIC.
pukul 8 ok!
kol 6 sengah da kena bangun tido.
mandi mandi dan bersiap.
yang paling wawa ta suke asal pagi je ta de elektrik.
asal pagi je ta de elektrik.
menyampah nye.
da la
baju ta gosok lagi.
handphone pon ta de bateri.
arghhhhh!!!!

bile da masuk kelas,
miss tan plak ajar bende baru an.
chapter yang lame pun wawa terkial kial lagi.
belajar tapi macam ta belajar.
dan yang paling ta bley blar time tengah belajar
wawa bley terbayang HANA TAJIMA!
omg!!
macam ta de orang lain je kot.
di sebab an oleh itu
kejap wawa fokus,kejap wawa berangan.
choiii!!!

kol 10 kelas MARKETING!
dekat BK 14 ok!
tinggi menggunung punye kelas.
kalau di ikot kan memang semua kelas wawa ade dekat
tingkat paling atas.
terbakar semua KOLESTROL wawa.
huh!
kelas yang ni pun satu hal jugak.
ngat an belajar.
last last mr muru bagi kertas test!
dapat lak markah yang sangat teruk!
but masih lulus dengan bangge nye.
tett!
bile a abes bingcang soalan test,
bincang lak soalan quiz.
result nye memang best la.
satu kumpulan wawa markah nye sama.
kenape???
*paham paham sudah..
da la mase tunggu turn na baca soalan wawa lapar giler.
nasib baik ade bekalan makanan.
*PAU DAGING CAFE ILA.
sebelum ni wawa beli 1 je.
hari ni cam tamak halobe sikit, so wawa beli 2!

dalam banyak banyak kelas,
kelas BEL en jafri yang wawa paling suke.
sebab nye wawa boleh datang lambat.
then en jafri pun ajar macam ta ajar.
wawa pulak dapat dok belakang sekali
sebab kelas da full dengan makhluk dan anasir dari
kelas wawa dan kelas JBM1122C.

so macam biasa.
before g kelas wawa akan bersnap snap dulu.
take a look :





baik la...
kite sambung cite asal.
bile da duduk at belakang dan yang paling belakang
mesti la wawa ta an fokus dekat pew yang en jafri ajar an.
kejap kejap amek gambar.
hahhaaa.
LOL!
pas uh wawa memang perasan sangat yang "japan hairstyle" asik pandang wawa.
huh!
ade bende yang ta kene ke dengan wawa hari ni??
sangat LOL la.

sampai la abes kelas BEL uh.
rase cam na congkel congkel mate si "japan hairstyle" uh.
t jadi cam kasim selamat lak an.
dan siyesly wawa memang ta tau pew yang en jafri uh ajar!
*ta guna punye student!